POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » INFO » Centrum pomocy » Centrum pomocy » Serce dla potrzebujących » Może ktoś ma dom dla pieska...
Może ktoś ma dom dla pieska...
Autor Wiadomość
el 

Wysłany: 2010-06-30, 23:11   Może ktoś ma dom dla pieska...

Historia pewnego psa…

Przeczytaj, poczuj to co On, pomóż!

Witam. W piątek jadąc trasą od Piaseczna do góry Kalwarii zauważyłam przy drodze leżącego psa. Nie dawał oznak życia, zatrzymałam się i zobaczyłam, że żyje. Miał w oczach błaganie o pomoc. Zatrzymałam jeden z nadjeżdżających samochodów, by poprosić o pomoc w przemieszczeniu psiaka na siedzenie, bo był dość ciężki i bezwładny. Po zawiezieniu psa do lekarza i zrobieniu badań, okazało się, że nie jest potrącony przez samochód, tak jak sądziłam, lecz potwornie zmęczony i słaby. Najprawdopodobniej był topiony i cudem udało mu się oswobodzić. Resztkami sił, kierując się swoją mądrą psią logiką, doczołgał się do drogi i czekał na pomoc. Po wielu godzinach czekania i liczenia samochodów, które nie chciały się zatrzymać - przyszła pomoc.

Piesek okazał się na dodatek znacznie niedowidzący, teraz przebywa w małej klatce, przy lecznicy, w której bardzo źle się czuje przez swoje kalectwo - czuje się zagrożony i bezradny. Jest piękny, młody, ma błyszczącą sierść i zdrowe ząbki i ogromna chęć do życia, a co bardzo ważne jest wyjątkowo łagodny, przyjacielsko nastawiony do ludzi, i innych psów. Będzie wyjątkowo wdzięcznym i wiernym kompanem dla człowieka, który odstąpi mu kawałeczek swojego domu i zapewni zawsze pełną miseczkę.

Pilnie potrzebny jest dobry dom dla tego pieska, dom pełen spokoju i miłości... Każdy dzień w klatce to dla niego ogrom cierpienia i poczucie zagrożenia, tyle rzeczy wokół się dzieje, których on nie może zobaczyć …

Proszę dzwonić, pisać o każdej porze dnia i nocy. Znalezienie rodziny dla niego to dla mnie rzecz najważniejsza.

Tel . 501 34 74 18 e-mail juliaart@interia.pl

Przekazuję w imieniu Julki - takiego Dobrego Duszka :)

el 

Wysłany: 2010-07-15, 23:32   

Piesek znalazł dom. Jest szczęśliwy, a Julka jest Wielka:)

POSTscriptum Strona Główna » INFO » Centrum pomocy » Centrum pomocy » Serce dla potrzebujących » Może ktoś ma dom dla pieska...

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie