wiersz jest współczesnym, satyrycznym komentarzem społecznym, a pseudonim „Bandar-log” celowo nawiązuje do małpiego plemienia z „Księgi dżungli”, by podkreślić bezmyślność czy hałaśliwość krytykowanej grupy.
W internecie często pojawia się bez przypisania autora, stąd bywa oznaczany jako „autor nieznany”,
choć twórca istnieje – w tym przypadku Witold Górka-Bandarlog - jest autorem tego wiersza
_________________ Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.
wiersz jest współczesnym, satyrycznym komentarzem społecznym, a pseudonim „Bandar-log” celowo nawiązuje do małpiego plemienia z „Księgi dżungli”, by podkreślić bezmyślność czy hałaśliwość krytykowanej grupy.
W internecie często pojawia się bez przypisania autora, stąd bywa oznaczany jako „autor nieznany”,
choć twórca istnieje – w tym przypadku Witold Górka-Bandarlog - jest autorem tego wiersza
Czy mam rozumieć, że ten wiersz, to nie wiersz, który go tutaj umieścił?
„Tytuł Bitwa o Planetę Małp mnie zmylił. W internecie znalazłam wpis, w którym widniało nazwisko Witold Górka-Bandarlog jako autora wiersza, ale ten wpis zniknął i nie ma już śladu po nim w sieci. Sprawdziłam dokładniej — na stronie opowi.pl wiersz widnieje z dopiskiem „autor nieznany”. Dlatego prostuję swoją wcześniejszą wypowiedź i przepraszam za podanie błędnych informacji.”
_________________ Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.